www.norge.lv info@bridgemediagroup.com
Jaunumi
Slēpošanas savienība
Normatīvie akti
Kalendārs
Sporta klubi
Sporta skolas
Forums
Sludinājumi
Galerija
Saites
Reklāma
Arhīvs
Instruktori
Tautas galerija
Trases
E-pasts
Parole
Reģistrēties
 
Manuprāt latvieši Vankūverā nostartēja
labāk nekā bija domāts
varēja labāk
savu iespēju robežās
olimpiskais princips- labi, ka startēja
cits
     Rezultāti
Meklēt lapā
Reklāma
sportacentrs.com
DEAC
Top.LV
Šodien vārda dienu svin: Alīna, Sandris, Rūsiņš Piektdiena, 26. aprīlis, plkst. 17:10
Arhīvs : Sezona 2005/2006
Noskaidroti Latvijas Čempioni duatlonā!
Noskaidroti Latvijas Čempioni duatlonā!
Intars Spalviņš

Pirmā diena Latvijas Čempionāta pirmā posma sacensībās aizritēja veiksmīgi. Laiks bija pateicīgs, ik pa brīdim uzspīdēja saule, vien tas, ka gan organizatoriem, gan arī pašiem dalībniekiem lielāku prieku būtu sagādājusi biezāka sniega sega, kas ļautu kvalitatīvāk sagatavot trases. Tā pat kā notiks Turīnas olimpiskajās spēlēs, arī Latvijas čempionāts tika atklāts ar duatlonu, kas ir samērā jauna disciplīna distanču slēpošanā un savu atzīšanu ieguvusi dēļ interesantākas skatīšanās līdzjutējiem. Protams galvenā sacensību intriga bija starp mūsu olimpiešiem, Turīnas spēļu dalībniekiem, sacensībās vīriešiem 7.5 + 7.5 km distancē.

Oļegs Maļuhins gan šoreiz nestartēja, jo viņa pamata disciplīna, nu jau vismaz gadus 20 ir bijis brīvais stils. Tomēr līdzjutēju vidū viņš bija un sekoja arī līdzi savu rītdienas konkurentu cīņai distancē, pirms tam no rīta paspējot veikt savu kārtējo treniņu "Mailēs".
Duatlonā, pirmā sacensību daļa tiek veikta klasiskajā solī, pēc tam distances vidusdaļā, iebraucot katram sportistam īpaši sagatavotos boksos slēpju un nūju maiņai, un distances pēdējo daļu veicot slidsolī. Jau no paša sākuma visi trīs olimpieši Valts Eiduks, Intars Spalviņš un Oļegs Andrejevs atrāvās no pārējiem un turējās kopā. Mazu gabaliņu aiz viņiem - divu iepriekšējo Nagano un Soltleiksitijas olimpiāžu dalībnieks Juris Ģērmanis. Likās, ka teorētiski klasiskajā solī stiprākais Valts varētu aizbēgt no konkurentiem, taču masu starta sacensības ar to arī ir interesantas, ka prognozēt nevar gandrīz neko. Distances pirmās daļas beigās mazliet atpalicis bija Oļegs, bet vēl neko nevarēja precīzi prognozēt. Pēc inventāra maiņas varēja just, ka mūsu pieredzējušākais olimpietis Juris Ģērmanis sāk pretendēt uz vietu trijniekā, bet tikmēr pirmie divi, Valts un Intars, joprojām kopīgi, soli solī, veica visu distanci un likās, ka visu izšķirs tikai finišs. Taču acīmredzot Intaram spēku attiecīgajā brīdī vai meistarības bija vairāk un viņš, atraujoties no Valta, diezgan pārliecinoši, gandrīz pusmīnuti ātrāk, finiša līniju šķērsoja pirmais, tādējādi izcīnot pirmo šā gada Latvijas čempiona titulu. Sudraba medaļu ieguva Valts Eiduks, bet savu kārtējo Latvijas čempionāta medaļu, šoreiz bronzas, izcīnija Juris Ģērmanis, atstājot Oļegu Andrejevu nedaudz vairāk kā pusminūti aiz sevīm. Kopā vīriešu grupā uz starta izgāja 25 sportisti, kas pēdējiem gadiem ir ļoti atzīstams skaitlis. Pavisam sacensībās piedalījās 151 sportists un pārstāvēti bija visdažādākie rajoni un novadi.
Vai distanču slēpošanas masveidībai būs pienākusi atdzimšana...?

28.01.2006. REZULTĀTI 

 
« atpakaļ
Šim rakstam nav neviena komentāra!
Vārds:
E-pasts:
Komentārs:
 
  Lūdzu, ierakstiet attēlā redzamos 4 simbolus:
 
© 2005 Latvijas Slēpošanas savienība
tālr. 7387716
[email protected]
Sponsori
Atbalstītāji
Olimpiskais centrs Sigulda