www.norge.lv info@bridgemediagroup.com
Jaunumi
Slēpošanas savienība
Normatīvie akti
Kalendārs
Sporta klubi
Sporta skolas
Forums
Sludinājumi
Galerija
Saites
Reklāma
Arhīvs
Instruktori
Tautas galerija
Trases
E-pasts
Parole
Reģistrēties
 
Manuprāt latvieši Vankūverā nostartēja
labāk nekā bija domāts
varēja labāk
savu iespēju robežās
olimpiskais princips- labi, ka startēja
cits
     Rezultāti
Meklēt lapā
Reklāma
sportacentrs.com
DEAC
Top.LV
Šodien vārda dienu svin: Līksma, Bārbala Ceturtdiena, 25. aprīlis, plkst. 12:02
Arhīvs : Sezona 2005/2006
Alaukstā vajadzēja izturību!
Alaukstā vajadzēja izturību!

Sestdien pie Alauksta ezera bija pulcējušies ap 900 slēpotāji, lai spītējot lielajam aukstumam (ap plkst. vieniem dienā temperatūra bija -17) dotos 15 km garajā slēpojumā apkārt Alauksta ezeram. Kā jau citus gadus, arī šogad šis slēpojums vienoja gan vecus, gan jaunus, gan jau zināmus distanču slēpošanas sportistus, gan arī vienkārši slēpotmīļotājus.

Katrs trasē devās ar savu mērķi-vieni pārbaudīt savus spēkus, uzrādīt labāku finiša laiku, citi - sajust kopīgas ziemas prieku sniegto sajūtu, slēpojot kopā ar visu ģimeni. Savu izturību slēpojot 2,3 stundas šadā aukstumā parādīja arī krietns pulks mazo slēpotāju. Tas patiešām priecē, jo redzam, ka mums aug jauna slēpotāju paaudze, kuriem piemīt izturība un tik ļoti nepieciešamais sportā - gribasspēks! Rezultāti no slēpojuma "Āpkārt Alaukstam"

 

 
« atpakaļ
Lauku Līze, 05.02.2006
Viss labi, tikai nākamgad padomājiet, vai jauniešu grupas uzvarētājiem balvā klāt jāliek šampanietis:(
Jebšu doma - to atdosi trenerei?
Laine, [email protected], 05.02.2006
dabigi,ka jaliek!!
Gundars, 05.02.2006
Jā, droši vien forši bija. Nebraucām, jo trīs mači trīs dienās jauniešiem tā kā par traku. Bet būtiskākais: reku raksta autors lielās, ka bija daudz jauniešu (arī citus gadus viņu ir bijis daudz). Bet vai jauniešiem bija arī atsevišķa vecuma grupa? Jeb desmitgadīgi bērni atkal sacentās ar četrpadsmitgadīgiem
Māris, 05.02.2006
Diemžēl dalībniekiem pēc 2,3 stundu slēpošanas tādu pat laiku vajadzēja gaidīt līdz puslīdz skaidru rezultātu paziņošanai un balvu saņemšanai-nedaudz pa ilgu, jo uz vakaru gan jau bija jau vairāk par -17.Tas nu gan nemaz nepriecē...
Organizatoriem nopietni jāpārdomā šīs lietas ,nevis jāpaziņo, ka viņi uzņemas pusatbildību par notikušo.Sacensību laikā gan komentētājs nekauttrējās lielīties par modernajām tehnoloģijām, kuras izmantojot sacensībās, bet diemžēl bez pienācīga izskaidrošanas darba dalībniekiem, jo lielākā dalībnieku daļa par šo jauno "čipu" sistēmu neko nesaprata. Kas liedza ar numuru un čipu katram maisiņā ielikt vēl instrukciju par lietošanu. Tomēr paldies Vecpiebalgai par pasākumu,lai veicas turpmāk un mācās no kļūdām! Paldies!
Līča, [email protected], 05.02.2006
Patiesi ir jau šis slēpojums Latvijā gaidītākais un populārākais. Paldies organizatoriem. Tomēr vai kāds paskaitīja cik slēpju nūju tika salauzts, cik negatīvo emociju pārdzīvots par naskaitāmajiem kritieniem trases pirmajos 3-4 kilometros. Vai tiešām ir grūti startā sarindot dalībniekus meistrgrupā pa 100 cilvēku grupiņām(izejot no iepriekšējā gada rezultātiem) un laist ārā nevis kopējo startu visiem uzreiz bet - pirmais simtnieks, paiet 10 sekundes un otrais simtnieks, vēl 10 sekundes trešais simtnieks un tikai tad pēc dažām minūtēm kopējais starts visiem atlikušajiem tautas klases dalībniekiem. Saprotu, ka trase priekš šādas starta kārtības ir pa īsu, bet kas liedz šīm pirmajām 3 grupiņām palielināt trasi vēl par 5 km tā sakot meistrklasei 20km, tautas klasei 15km. Tad domāju ka nebūs daudzo kritienu, salauzto nūju, sāpīgo zilumu un negatīvo atmiņu par Latvijas masveidīgāko tautas sporta pasākumu.
Sviests!!!, 05.02.2006
Paradokss - gadu no gada vienigais "Latvia loppet" slepotjums lepojas ar nitradicijam, kuplo dalibnieku skaitu, "labo orgazetibu utt. Vienigais, ko rikotaji mak ir noslaukt naudinu, parejais viss ir katastrofa. Sakot no 1)dalibnieku ieprieksejas peiteiksanas, 2)numuru dalisanas, 3)trases iekartosanas, 4)starta un finisa zonas "pardomatas" ierikosanas, 5) rezultatu apsrades. Par katru no sim sadalam varetu uzrakstit gramatu, bet lai paliek... Ka tauta saka:"Kamer bus aitas, bus ari cirpeji" Ta ka turpiniet tada pasa gara, jo visiem tas iet pie sirds!
Aivars, 05.02.2006
Piekrītu Māra un ,,Sviesta'' teiktajam. Vispirms jau vajadzēja pārdomāt un tad ieviest šīs jaunās tehnoloģijas - Tautas Slēpojumā. Tagad ir nu sanācis tā, ka lepojaties ar 900 dalībniekiem, bet pēc jūsu jaunās tehnoloģijas protokola ir 710 galībnieki. Kur palika 180??? Kā izrādās, pat uzliekot pateizi tā saucamo ,,čipu'' un izejot cauri starta un finiša koridorim, daudzi vienkārši ir pazuduši. Varbūt pie pirmās reizes varēja paralēli saglabāt arī 18 reizies pārbaudīto metodi? Domāju ka pārpratumu būtu daudz mazāk, ja vispār tie būtu. Žēl, bet godīgi noslēpojot šo distanci ,,jaunā tehnoloģija'' mani nav fiksējusi.
Raimonds, raimonds @rigasdizains.lv, 06.02.2006
Paldies visiem par slēposanas svētkiem.Un LIELAIS PALDIES TAM,kas atrada un atdeva manu trasē nokritušo jostas somiņu ar mobilo,auto atslēgu dokumentiem ,naudu.
piekrītu,ka nepārdomāts ir starts ar šaurām vietām,bradāšanu pa slēpju nūjām u.t.t.Vēl varēja uzlikt trasē atzīmes līdz finišam - 10,5 km(bija 3,2,1).Bet visumā labi.
Raimonds, raimonds @rigasdizains.lv, 06.02.2006
Vēl gribēju piemetināt,ka nevajadzēja ļaut piedalīties tiem,kas brauca bez cepures-vismaz padsmitniekiem,jo tāda bravurība var(ēja) beigties bēdīgi.
Janis, 06.02.2006
Piekrītu šim apzīmējumam "sviests", ir taču sacensību nolikums kurā parasti norāda visu nepieciešamo informāciju, kā arī kādā veidā tiks fiksēti rezultāti, tā ka tā "čipu" lieta organizātoriem var būt tāda kutelīga, it īpaši ja brēku sacels cilvēki kam svarīgi ir rezultāti. Par sevi sakot neesmu nekāds gan meistars, bet slēpoju savam priekam un savu rezultātu jau tāpat aptuveni noskaidroju. Un pēc sacensībām tās nīkšanas laikā nevarēja izsniegt dāvanas , kamēr sekreteriāts apkopo rezultētus? Esošajā scenārijā pagaidām ir aizmirsts šis vienojošais motīvs TAUTAS.
LSS, [email protected], 06.02.2006
Paldies par Jūsu viedokļiem. Cerams, ka organizatori (Aivars Avens, [email protected]) ņems vērā Jūsu ieteikumus.
Slepotajs, 06.02.2006
Vel viena butiska nianse - klat pie visa teikta (par "trasi", kas veda pa ledaino meza celu, briesmigo nekartibu startesana u.tt.) jaatzime, ka tomet norades uz sacensibu vietu no Vecpiebalgas loti noderetu!!!
Arzemes sados pasakumos par noradem un organizaciju automasinu novietosanai.
Nebiju Alaukstu slepojis 2 gadus, piesakoties redzeju, ka ir liela dalibas maksa (3Ls), cereju, ka bus ari attiecigs serviss, bet nacas secinat, ka organizatori vien spele uz tradiciju ka tapat jau brauks tie cilveki:(:(, jo tas tacu ir tradicionali.
Zel, bet citos masu pasakumos par daliebnieku doma daudz vairak - ka neka viss tiek organizets tiesi prieks vina!
Gundars, 06.02.2006
Eu, baigā interese par slēpošanu parādījusies! varbūt vēl kāds mačus uztaisīs. Un kārtīgu gonku, nevis 15 km "pirdienu", kur nepagūst izretoties.
Baiba, 06.02.2006
eu, kamoon vechi, tas ir TAUTAS SLEEPOJUMS, NE KKAADU MOCHIITAAJU MARATOONISH, tak var mieriigi jemt un atcereeties, jaa te bij itais pakalninjsh, taa, driiz jaabuut bedrei,taa, nu rekur shiten bija gruuti, shoreiz nava, IZBAUDIET DABU un nevis mochiijiet, iedzeriet teeju un budiet piiiradzinjus un Apkaart alaukstam tas jau vien ir kkas^^
un 3 ls nemaz nav daudz. un vispaar, man liekas ka taada gaidiishana un miiciishanas apkaart nav nekas ljooti slikts un sleepojam jau alu galaa ne rezultaatu peec, bet sewis- es to varu, es to gribu^^ optimismu ljautinji optimismu^^)
Baiba, 06.02.2006
to Raimonds-Vēl gribēju piemetināt,ka nevajadzēja ļaut piedalīties tiem,kas brauca bez cepures-vismaz padsmitniekiem,jo tāda bravurība var(ēja) beigties bēdīgi.
taa nu gan ir pasha dariishana, man kaa redzat viss ir okei un juutos apmierinaat un laimiiga^^
R, 06.02.2006
Varētu gan uztaisīt kādu 50km garu slēpojumu brīvajā solī. Tad būtu ko just. Piemēram Smecerniekā.
Bija OK, 06.02.2006
1. Patiesībā jau bija diezgan OK. Kurā tad masu startā nav spiešanās sākumā utt.
2. Tomēr pie starta gan vajadzētu piedomāt. Ideja par startu ik pēc, piem., 10. sek. pa kvalifikāciju grupām ir apsverama. Vai nu arī garāku posmu pa ezeru palaist - lai vairāk izklīdinās.
3. derēja jau gan vietām rudenī ar šķūrīti piestrādāt, lai trasē nbūtu vietām tik milzīgas dangas. Piem, pats finiša posms nu bija briesmīgs. Arī tas ledainas un risainas ceļā nebija labākā vieta slēpošanai.
Raimonds to Baiba, 06.02.2006
Neredzu gan.Bet par šo pašu tēmu - organizatoriem ir jānodrošina dalībnieku drošība.Tartu maratonā,piemēram, ārsti ar sniega močiem braukā gar trasi un uzmanīgi vēro slēpotāju sejas.Visus "aizdomīgos" evakuē.Alaukstā mediķus nemanīju vispār.Tas laikam līdz pirmajai reizei.Starp citu viens no dalībniekiem 40 gadu vecs tajā pašā dienā ar infarktu nokļuva Stradiņa slimnīcā.Vēl paspēja aizbraukt līdz Rīgai,bet ja tas notiktu trasē ... .
jānis, 07.02.2006
shis pasaakums shogad man iipashi nepatika.tas taadeelj ka trase bija sliktaa staavoklii,pagaashgad bija daudz labaak,tad vareeja sleepot ar prieku,bet shogad tas man bija jaadara ar gruutiibaam un dusmaam... un veel taa rezultaatu gaidiishana,paarsalt vareeja !!!!
B52, 07.02.2006
Nesanāca šogad uz Alaukstu aizbraukt,bet pēc komentāriem ir skaidrs ka līdz bardaka beigām vēl tālu un nekādas tehnoloģijas tur nelīdzēs.viens gan ir skaidrs,ka nevar jaukt kopā slēpošanu kā sportu (kaut tikai Latvijas līmeņa) un paslēpošanu kur padaudz dalībnieku.Starts,finiš... distance ir attiecīgi jāsagatavo un tam visam ir vajadzīgs arī nopietns organizatorisks darbs ar stipri vairāk iesaistītiem kā tagad.Cerams ka piebaldzēni to beidzot ņems vērā.
Ilgvars, 07.02.2006
Nu kaut kādi burkšķētāji savākušies...lai trase būtu ideāli gluda, lai mani neviens neapdzen un man nevienu nav jāapdzen, lai apbalvošana ir tad, kad es ieslēpoju finišā.
Viss bija normāli. Viss pieder pie lietas: gan grūstīšanās, gan burzma, gan nelīdzenā trase, gan lauztās nūjas...Katram jānovērtē savas spējas un varbūt nevajag pirmajā 1/2 kilometrā tik šausmīgi censties tikt visiem pa priekšu, pašiem radot to burzmu un pēc tam raudot par kritieniem un salauzto inventāru.
Un arī jaunajām tehnoloģijām nav ne vainas - rezultāts ir precīzāks un ātri nopublicēts.
jb, 07.02.2006
paris gadus nebiju bijis, biskin jau progress ir. rezultati registracija, pieteiksanas - izsniedz maisinu nu gandriz ka istos slepojumos, . tikai parasti tur ieksa visadi power bari, suveniri, reklaminas - bet to piesaistitie sponsori parasti nodrosina. Vairak jau ieteikums pilnveidot starta kartibu un trasi uzlabot(diemzel jau sniega sogad par maz..) pec starta vareja paris km pa ezeru un lai trase nekrustojas, kavetaji nevareja piestartet normali(es ar diemzel) un ledainais cels jau nu loti nepatikams inventaram un braucejiem. Aiz tejas punkta meza trase gan gandriz ideala un gar soseju ari laba. Vel tikai paris nobraucienos spures vareja but ietaisitas. Un varbut tomer kads ne parak attals slalomkalns ar retraku vareja izpalidzet, gruti tak ar buraniem kaut ko labi sagatavot. Bet paldies par centibu jebkura gadijuma un lai veicas labak nakamreiz. ,
Līzīte:), 07.02.2006
pameeginiet pashi tik grandiozu pasaakumu sariikot un tad suudzaties!! Latvijaa taa jau tik maz cilveeeku intereseejas par distanchu sleeposhanu.. nevajag tos pashus aizbaidiit!! Un prieksh taa darba 3ls tachu nav daudz..
Līzīte:), 07.02.2006
un ja skaat, ka tik ilgi jaagaida rezultaati, veeelpietam veejaa.. ziema tachu ir, miiljie cilveeki! vai tad gruuti sageerbties?? un nav jau taa, ka 10 cilveeki startee, taapeec skaidrs, ka rezultaati jaapagiada!
Guntars, 07.02.2006
Man gan gribeetos izteikt aizraadiijumu pashiem brauceejiem, par reizeem - nu nozeelojamiem un ļoti necenzeetiem izteicieniem tiek daliibniekiem, kuriem distancee gadiijaas paklupt vai nokrist. Nu vai tad nav vienalga, ierindosies 205 vai 215 vietaa, piemeeram. Reizeem tieshaam gribas taadiem nesavaldiigiem histeerikjiem piebraukt klaat un iedot pa gurkji.
kuks, 07.02.2006
Gods un slava tiem, kas vispār uzņemās organizēt šādu pasākumu, taču gribētos domāt, ka ar katru gadu tam vajadzētu kļūt labākam organizācijas līmenī.
Piekrītu par mediķu neesamību; par skopo nolikumu, jo pēc tā izlasīšanas nebija skaidrs kas tie par čipiem, kur tos dabūt, kur likt utt. To, ka no tramplīna lēkaja ar velosipēdu arī neviens nekontrolēja un labi, ka viss labi beidzās. Protms, tik garu trasi ir grūti dabūt gatavu labā formā.
Var jau būt, ka tikai pirmajiem 200 ir svarīgs rezultāts, bet pārējie tikai prieka pēc brauc uz slēpojumu, taču arī tas jāņem vērā.
inese, 07.02.2006
Pareizi! Pa gurķi! Vispār gadās sportistu vidū diezgan bieži tādus histēriķus redzēt, diemžēl....lai nebrauc tad tautas slēpojumos, bet laiž uzreiz uz olimpiskajām spēlēm.
Attiecībā uz pasākumu kopumā, man viss ļoti patika - sniega biezumu un laika apstākļus jau nevar pasūtīt uz paplātes!
Grey, 08.02.2006
Tādu haosu kā šogad Alauksta slēpojumā, vēl nebiju skatījis. Dabiski, ka rezultātos nav kādas piektdaļas slēpotāju, jo viņi neizbrauca caur starta vārtiem. Brīdī, kad tika dots starts, pie estrādes grozījās vismaz 100 slēpotāju un skaļruņos vīrs omulīgi stāstīja, ka "drīz tiks dots starts..." tā vietā, lai informētu cik minūtes/sekundes līdz startam. Domāju, ka komentētājam pašam par lielu pārsteigumu tika izšauta starta raķete un 700 cilvēku aizbrauca, lai pēc brīža triecienā brauktu tieši virsū tiem, kas nav paspējuši ierasties uz startu. Uzskatu, ka starta novietojums bija pilnīgi idiotisks. Nu, kur tas redzēts, ka 900 cilvēku gonkā pēc pārsimt metriem ir sašaurinājums 3 metru platumā? Trasē sniega bija pietiekami, bet tradicionāli trase bija nekopta un ļoti daudzi sabojāja savu inventāru. Par auto nolikšanu un ledainajiem ceļiem nerunāsim. Katrā ziņā es stipri padomāšu pirms nākamgad braukt uz tādu pasākumu. Iespējams, ka šis ir lielākais tautas slēpojums, bet tas arī ir viss ar ko Alauksts var lepoties. Vietalvas, Alūksnes slēpojumi ir nesalīdzināmi kvalitatīvāk sagatavoti un ir prieks vienmēr tajos piedalīties.

Starp citu, Alūksnes tautas slēpojums ir 4. martā.
Grey, 08.02.2006
Tādu haosu kā šogad Alauksta slēpojumā, vēl nebiju skatījis. Dabiski, ka rezultātos nav kādas piektdaļas slēpotāju, jo viņi neizbrauca caur starta vārtiem. Brīdī, kad tika dots starts, pie estrādes grozījās vismaz 100 slēpotāju un skaļruņos vīrs omulīgi stāstīja, ka "drīz tiks dots starts..." tā vietā, lai informētu cik minūtes/sekundes līdz startam. Domāju, ka komentētājam pašam par lielu pārsteigumu tika izšauta starta raķete un 700 cilvēku aizbrauca, lai pēc brīža triecienā brauktu tieši virsū tiem, kas nav paspējuši ierasties uz startu. Uzskatu, ka starta novietojums bija pilnīgi idiotisks. Nu, kur tas redzēts, ka 900 cilvēku gonkā pēc pārsimt metriem ir sašaurinājums 3 metru platumā? Trasē sniega bija pietiekami, bet tradicionāli trase bija nekopta un ļoti daudzi sabojāja savu inventāru. Par auto nolikšanu un ledainajiem ceļiem nerunāsim. Katrā ziņā es stipri padomāšu pirms nākamgad braukt uz tādu pasākumu. Iespējams, ka šis ir lielākais tautas slēpojums, bet tas arī ir viss ar ko Alauksts var lepoties. Vietalvas, Alūksnes slēpojumi ir nesalīdzināmi kvalitatīvāk sagatavoti un ir prieks vienmēr tajos piedalīties.

Starp citu, Alūksnes tautas slēpojums ir 4. martā.
uvis, [email protected], 08.02.2006
Nu jaaa!!! sheit ir redzama reklaama vietalvas sleepojumam!:)))) Kursh notiek 4 martaa, savādāk mēs jau nemākam reklameeties, jānoliek kaads un tad brauciet pie manīm viss būs o.k! Latvieshu stilaa!:)))
Grey, 08.02.2006
Vietalva, Uvi, jau sen ir garām. Un rakstu es tikai par to, kur pats esmu bijis.
Stars, 08.02.2006
Traumas dēļ šogad neizdevās piedalīties, tāpēc ar interesi izlasīju visus komentārus. Rādās, ka organizācija atkal klibo. Protams, jebkurā masu startā ir grūstīšanās un nūju laušana, tomēr tas ir novēršams, pārdomājot trases starta vietu, tāpat tik tiešām pareizi būtu startu dot pa 100 (to pieļauj elektronkas iespējas). Organizātoriem vajedzētu aizbraukt uz kaimiņu Igauniju un paskatīties, kādas izcilas kvalitātes trase ir Tartu maratonam 63.km garumā! Tāpat apskatīties, kā tur tiek organizētas tautas sacensības. No mācīšanās nav jākaunas. Cik ilgi letiņi paliks igaunīšu ēnā?! Vajag beigt halturēt!
aiai, 08.02.2006
labi, ka organizatori ieklausās gan labajās, gan ne tik labajās atsauksmēs. Slēpoju pirmo reizi, taču neesmu iesācēja slēpošanā. Visumā es varu teikt vairāk labus vārdus, bet arī man ir piezīmes kā vairumam- par starta vietu, par ledaino ceļu, par retajiem km rādītājiem... Ceru, ka organizatori (arī citu slēpojumu) ņems vērā mūsu, slēpotāju, atsauksmes. Rādās, ka slēpošana atgūstas un par to varam tikai priecāties!
u23, 08.02.2006
nu jaa nekartiba jau liela!nakosgad ja brauxu tad brauxu ar trenina slepem,jo shogad sabojaju slepes!
...veel tik nesaprotu kapec tik daudz jamaxa par dalibas maxu?to energy drink pats vareju nopirkt veikalaa ja gribetu...
duksis, [email protected], 09.02.2006
Distance bija ļoti sliktā stāvoklī.Kāpēc nebija atzīmes par distances garumu.
Bet paldies par sarīkošanu. Varētu maksāt vairāk, bet visu noorganizēt kā nākas.
kikiki, 11.02.2006
trase bija laba, nesuudzos
krixis, [email protected], 03.05.2006
es domaaju ka bija labi !, bet ceru ka citus gadus buus veel labaaka trase un buus kkas interesantaaks kaa citusgadus!.. :D
Vārds:
E-pasts:
Komentārs:
 
  Lūdzu, ierakstiet attēlā redzamos 4 simbolus:
 
© 2005 Latvijas Slēpošanas savienība
tālr. 7387716
[email protected]
Sponsori
Atbalstītāji
Olimpiskais centrs Sigulda