www.norge.lv info@bridgemediagroup.com
Jaunumi
Slēpošanas savienība
Normatīvie akti
Kalendārs
Sporta klubi
Sporta skolas
Forums
Sludinājumi
Galerija
Saites
Reklāma
Arhīvs
Instruktori
Tautas galerija
Trases
E-pasts
Parole
Reģistrēties
 
Manuprāt latvieši Vankūverā nostartēja
labāk nekā bija domāts
varēja labāk
savu iespēju robežās
olimpiskais princips- labi, ka startēja
cits
     Rezultāti
Meklēt lapā
Reklāma
sportacentrs.com
DEAC
Top.LV
Šodien vārda dienu svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne Sestdiena, 27. aprīlis, plkst. 01:46
Arhīvs : Sezona 2005/2006
Doršs noturas ledainajā trasē

Latvijas Avīze / 2006-02-13 / Sports
Autors: EGĪLS JURISONS
Pirmās ugunskristības izturējušo Latvijas olimpiešu kvartetam vakar pievienojās kalnu slēpotājs Renārs Doršs, izcīnot 46. vietu nobraucienā un pārspējot deviņus sāncenšus. Vakar kalnu slēpotāji devās uz Sestrieri, lai startētu stāvajā un ledainajā Borgatas trasē, kuras garums ir 3299 m, starts 2800 m virs jūras līmeņa, finišs – 1886 m, augstuma starpība – 914 m. Pirmie pa trasi lejup laidās favorīti, iesācēji – vēlāk, arī Doršs ar 43. starta numuru. Latviešu līdzjutēji bija sažņauguši plaukstās īkšķus, kaut nu tikai 20 gadus vecais puisis noturētos kājās, un viņš noturējās.

"Tik garā un stāvā trasē es līdz šim vēl nebiju startējis," Renārs Doršs pēc finiša atzinās Latvijas žurnālistiem. Ieradies Turīnā, to gan iemēģināju treniņos, taču ne vairāk kā reizi dienā. Tomēr katru nobraucienu arvien veicu par pusotrām sekundēm ātrāk nekā iepriekšējo un arī šodien to spēju, lai gan atkal slikti izbraucu tos divus pagriezienus, kas man nepadevās arī nevienā treniņā. Savā prātā biju nodomājis, ka nevajadzētu no uzvarētāja atpalikt vairāk kā septiņas astoņas sekundes, patiesībā iznāca gandrīz deviņas, taču tādēļ vien jau nebēdāšos. Kad sāku trenēties kalnu slēpošanā, nobrauciens mani biedēja, jo tajā slēpes jāvada un jāsavalda 120 km/h un pat lielākā ātrumā. Bet nu mazliet raizējos par savu otrdienas startu kombinācijā, jo pēdējā laikā nav iznācis patrenēties slalomā.' Par olimpisko čempionu sensacionāli kļuva francūzis Antuāns Deneriass, kurš vairāk nekā divus gadus nespēja uzvarēt nevienās Pasaules kausa sacensībās, taču vakar visai pārliecinoši uzveica galveno favorītu Mihaēlu Valhoferu (Austrija), kura tautietis Hermanis Maiers, slavenais Herminators, ieņēma tikai sesto vietu.

 
« atpakaļ
atbalstiitaajs:))), 13.02.2006
man priexxxx:)))
88, 13.02.2006
kā to saprast?? citēju: "Pirmie pa trasi lejup laidās favorīti, iesācēji – vēlāk, arī Doršs ar 43. starta numuru."

Vispār jau olimpiskajās spēlēs nekādu iesācēju nav! Un kur nu vēl tādā disciplīnā! Un Renārs NAV iesācējs :)
Un, 13.02.2006
Un kā tad var savadāk nosaukt tos pirmos 30 sportistus, kuru pieredze un vecums ir krietni vien lielāki kā Renāram???!!!??? Īsti jau par pieredzējušu rūdītu sportistu jau Renci nesauksim... Viņš ir labākais starp Olimpiskao spēļu iesācējiem! :)
88, 13.02.2006
var jau būt,bet iesācējs tomēr vairāk saistās par tūristu platās biksēs,īrētās slēpēs,kurš atplestām rokām pa taisno bez pagriezieniem un ar kliedzienu skalda lejā pa Reiņa kalna iesācēju kalniņu..
Liiguciic, 13.02.2006
Renaars vienk super..malacis..
reālists, 14.02.2006
Par ko priecāties???
davors, 14.02.2006
a par ko bēdāties?Jāpriecājās... kāds pārstāv Latviju kalnu slēpošanas nobraucienā un vēl arī iespēju robežās labi nobrauc!!!
toms, 15.02.2006
es nesaskatu nekadu prieku taja! ja vins nobraukt 20 tad vel varetu pateikt malacis! bet tagat.... ja nav braucejs kas cinas par vietu tad kadel jamaksa nauda par kaut ko tādu? sen jau zinams, ka galvenais nav piedalities bet ciniteis par medalam!
Chalis, 15.02.2006
toms arii laikam ka zin par ko vinjsh vispaar runaa.....cik tew pasham ir medaljas Tom??? skaties ka tew nebuutu kaads medaljons apenees ja pasham buutu jaabrauc nobraucien...
sleepe, 15.02.2006
Nu beidziet! Ja kāds jēdz ko no slēpošanas, tad bija redzams, kāda tā trase bija. Ja džekiņš saka, ka kaut ko tādu līdz šim nav provējis... tad arī bija traki. Malacis! Reiz vajag arī lielo praksi un vēl viss ir priekšā. Būs arī augšgalā.A kādu štrunta naudu, viņu atstājot mājās, gan varētu ietaupīt???
reālists, 15.02.2006
Nav jābūt profesionālam santehniķim, lai spriestu par viņa darbu. Tāpat arī nav jābūt profesionālam slēpotājam, lai es izteiktu savas domas par mūsējo rezultātiem ( p.s. ļoti daudz ko saprotu no profesionālā snovborda slaloma ). Un uzskatu, ka nav vērts sūtīt uz olimpiskajām spēlēm sportistus, kuri nav potenciālie pretendenti uz medaļām vai vismaz augšgalu. Jo pakaļgals un "nobraukšana/noturēšan... vismaz man šķiet vairāk kauns nekā sasniegums. Un nevajag aizbildināties cik tas ir grūti utt. Svarīgs ir rezultāts, nevis process.
...., 15.02.2006
nu es nez reālist vai tev taisniba jo no latviešiem kalnu slēpošanā kaut kādi profinji un chempiishi nevar izaugt jo mums nav kalnu..... tad ir jaadziiwo tikai aarzemeess un tad var ceret uz olimpisko zelut sudrabu bronzu...
taa ir jauna pieredze ko Renārs guva...Tas vien jau.....
Chalis, 16.02.2006
reaalist tu atkal ar saviem textiem pieraadi cik tups tu esi, jo ja saki ka sajeedz kko tad kaapeec neviens no snowbordistiem nevareeja kvalificeeties uz olimpiaadi...taapeeec ka vinji iesuukaa...un ja nezini vispaar cik pasaulee ir sleepotaaju tad nerunaa vispaar..
:), 16.02.2006
vinnss tiessaam ir malacis...:)
jurka, 18.02.2006
nu jaa realiist...taa starpcitu snowbordaa ir kaadas reizes 50 vieglaak kvalificeeties uz olimpiaadi! ir jaaiebrauc divdesmitniekaa kaadaa no pasaules kausa posmiem un ja to meegina izdariit slovaakijaa polijaa vai kaadaa no vietaam kur stipraakie nebrauc tas tiesaam nav tik gruuti!!
UDT, 19.02.2006
Jaa jaa reaalist, tad jau nafig tos hokejistus arii suutiit uz olimpiaadi, taapat ir zinaams ka tie par medaljaam neciiniisies. Labi ja kaadu vispaar vinnees.
fis valda, 20.02.2006
pilnigas mulkibas lai kvalificetos snovborda ir jabut da figa punktiem fisa un jaiebrauc 235neika! nevsi ka slepotajiem iedod vinu vietu valstij ja ir ranga 300 neika ta ka jurka vari savu iedomibu iebazt pagrabaa un pats iet gulet!
fis valda, 20.02.2006
pie joda 25 pasaules kausa nevis 235neika, un katra pasaules kausa posma nav ta ka atbrauc pieci profini un pareji tadi ka jurkas kuri saka ka nu tagat bus 25 nieka!
Dinārs, 21.02.2006
Nu TAADI spechuki novaakushies!!! :)
UDT, 22.02.2006
He nu kur tad vinji novaaksies ja ne interneta komentaaros:))
Ledus, 01.03.2006
Izlasīju par Tevi arī parējo info iepriekšejos rakstos....!!!!Žel Renār, ka esi lecīgs jauns džekiņš un atceries, ka savas personīgās ģimenes lietas paužot citiem - tas ir vispretīgakais ko cilveks var izdarīt,. it īpaši pret to, kurš vispār Tevi ir uzstutejis uz kājām. Man kauns Tavā vietā!!!!
Vārds:
E-pasts:
Komentārs:
 
  Lūdzu, ierakstiet attēlā redzamos 4 simbolus:
 
© 2005 Latvijas Slēpošanas savienība
tālr. 7387716
[email protected]
Sponsori
Atbalstītāji
Olimpiskais centrs Sigulda