www.norge.lv info@bridgemediagroup.com
Jaunumi
Slēpošanas savienība
Normatīvie akti
Kalendārs
Sporta klubi
Sporta skolas
Forums
Sludinājumi
Galerija
Saites
Reklāma
Arhīvs
Instruktori
Tautas galerija
Trases
E-pasts
Parole
Reģistrēties
 
Manuprāt latvieši Vankūverā nostartēja
labāk nekā bija domāts
varēja labāk
savu iespēju robežās
olimpiskais princips- labi, ka startēja
cits
     Rezultāti
Meklēt lapā
Reklāma
sportacentrs.com
DEAC
Top.LV
Šodien vārda dienu svin: Alīna, Sandris, Rūsiņš Piektdiena, 26. aprīlis, plkst. 01:23
Arhīvs : Sezona 2005/2006
Snovborkross pirmo reizi Olimpiskajās spēlēs
Snovborkross pirmo reizi Olimpiskajās spēlēs
S.Pozzolini, J.Grundeliuis Foto: Getty Images

Snovbords ar milzu slaloma un half-pipe disciplīnām pirmo reizi Olimpisko spēļu programmā tika iekļauts 1998. gadā Nagano. 2006.gada Olimpiādē Turīnā snovborda sacensības sievietēm un vīriešiem notiek half-pipe, paralēlajā milzu slalomā un pirmo reizi arī snovbordkrosā (SBX). Kopš 1996/1997 sezonas FIS Pasaules Kausa snovbordā, kad pirmo reizi snovbordkross tika iekļauts šāda mēroga sacensībās, šī disciplīna tiek uzskatīta par vienu no interesantājām un aizraujošakajām sacensībām.

 Ipriekšējās sezonas astoņās sacensībās Pasaules Kausa punktus snovbordkrosā sadalīja 81 vīrietis un 64 sievietes un par Pasaules Kausa posmu uzvarētājiem kļuva Doresia Kings (Austrija) un Xavier Delerue (Francija). Delerue ir arī šīs sezonas Pasaules Kausu līderis, savukārt sievietēm šogad vislabākos rezultātus Pasaules Kausa posmos ir uzrādījusi Dominique Maltais no Kanādas. Ir viedoklis, ka snovbordkrosā ir  apvienoti frīstaila un cieto dēļu braukšanas elementi, bet katrā ziņā tā ir viena no visaizraujošākām un arī grūtākajām snovborda disciplīnām, kur četri sportisti vienlaicīgi dodas trasē, kurā lielā ātrumā izbraucot dažādas virāžas un lecot pāri tramplīniem, vienlaicīgi arī izpildot dažādus lēcienus un trikus, katrs cenšas finišēt pirmais. Kvalifikācijā braucieni tiek vērtēti pēc laika, savukārt fināla braucienos rezultāti tiek ņemti pēc iegūtās vietas finišā.
Šajās Olimpiskajās spēlēs sacensības snovbordkrosā notiek vienā no visgarākajām trasēm kādas līdz šim ir bijušas: trase ir 955m gara, tās vertikālais slīpums ir 213m un šajā trasē ir izveidoti 38 elementi, kas padara šo trasi taktiski, fiziski un arī stratēģiski grūtu. Priekš šīs SBX trases tika sapūsts 135 kub.m. sniega un tās veidošanā no janvāra vidus piedalījās 140 cilvēki.         

 
« atpakaļ
UDT, 18.02.2006
Paskat luudzu kaads kaapeec snowboardaa slalomaa vai tajaa boderkrosaa daliibnieki machos brauc fufaikaas? Vai tieshaam pieguljoshajaa kostiimaa buutu leenaak??
Joman, 19.02.2006
Tāpēc ka ši disciplīna vēl nav tik sačakarēta.
UDT, 19.02.2006
Nu jaa laikam gan.
p1, 20.02.2006
Man gan vizuali skicross patik labak.
UDT, 21.02.2006
Slalomaa brauc gan kombinjos..
krabis, 21.02.2006
sieviešu fināls gan bija faņķiks!
Vārds:
E-pasts:
Komentārs:
 
  Lūdzu, ierakstiet attēlā redzamos 4 simbolus:
 
© 2005 Latvijas Slēpošanas savienība
tālr. 7387716
[email protected]
Sponsori
Atbalstītāji
Olimpiskais centrs Sigulda