www.norge.lv info@bridgemediagroup.com
Jaunumi
Slēpošanas savienība
Normatīvie akti
Kalendārs
Sporta klubi
Sporta skolas
Forums
Sludinājumi
Galerija
Saites
Reklāma
Arhīvs
Instruktori
Tautas galerija
Trases
E-pasts
Parole
Reģistrēties
 
Manuprāt latvieši Vankūverā nostartēja
labāk nekā bija domāts
varēja labāk
savu iespēju robežās
olimpiskais princips- labi, ka startēja
cits
     Rezultāti
Meklēt lapā
Reklāma
sportacentrs.com
DEAC
Top.LV
Šodien vārda dienu svin: Vēsma, Fanija Piektdiena, 19. aprīlis, plkst. 09:29
Arhīvs : Sezona 2005/2006
Distančniekiem pirmais starts Turīnā
Distančniekiem pirmais starts Turīnā
Valts Eiduks foto: ZZ1

Piektdien, 17.februārī distanču slēpotājiem notika 15 kilometru klasiskajā stila distance, kurā otro olimpiskā čempiona titulu sev un trešo šajās olimpiskajās spēlēs Igaunijai izcīnīja Andruss Vērpalu. Sudraba medaļu ieguva čehs Lukašs Bauers (+14,5), bet bronzu tomēr spēja nosargāt patreizējais Pasaules kausa līderis vācietis Tobiass Angerers (+19,2). Ceturtais krievs Vasilijs Ročevs (+23,1). Otrs spēcīgākais igaunis klasiskajā solī - Jāks Mae izcīnīja piekto vietu, savam komandas biedram Andrussam zaudējot +33,9 sekundes. Iepriekšējās spēlēs Solteiksitijā Jākam bija bronza, bet toreiz Andrussam viņš zaudēja nedaudz vairāk, 43,4 sekundes.

Labākais no Latvijas slēpotājiem bija Valts Eiduks, kurš ieņēma 69.vietu ar rezultātu 44:12,0. Intars Spalviņš, finišu sasniedza pēc 45 minūtēm un 13,4 sekundēm un ierindojās 75.vietā, bet Oļegs Andrejevs finišēja pēc 45 minūtēm un 44,2 sekundēm un ieņēma 77.vietu.

Oļegs Andrejevs trasē devās ar 17.numuru, Intars Spalviņš ar 22, savukārt Valts Eiduks - ar 24. Kopumā sacensībām bija pieteikti 99 sportisti un divi no tiem – lietuvietis Aleksejs Novoselkijs un Dienvidāfrikas pārstāvis izstājās.

Kā vērtēt mūsējo startu?
Kā teica treneris Ingus Eiduks, „Vidēji..., nav tas labi un nav arī slikti, taču kopumā tādas patreiz ir mūsu vietas. Uzskatu, ka mūsējie pārķēra sākumu un pēc tam nespēja atgūties. Protams, lielas problēmas sagādāja sasmērēšanās, jo laika apstākļi bija sarežģīti, turklāt iepriekšējā prognoze bija diezgan neprecīza. Iepriekš domāju, ka ja tiksim sešdesmitajā vai dažas vietas aiz, tas būs ļoti labi. Sasmērējāmies normāli. Iepriekšējā vakarā bija atrasts variants parafīniem, bet no rīta nācās visu darīt pa jaunu. Žēl palika lietuvieša, pirms paša starta viņš man teica „mne otdaet...”, bet palīdzēt nespēju..., mums pašiem bija uztraukums ko darīt, turklāt vēl trīs sportisti jāapkalpo. Lietuvietis mums tomēr pazīstams, bet ko es varēju darīt..., viņam taču pašam savs treneris.”

Anatolijs Levša komentējot startu teica, „Gribējās jau labāk, bet ir normāli, izdarījām visu ko varējām. Pusstundu pirms starta skraidījām kā negudri, jo nebija īsti skaidrs ko labāk likt, vai braukt ar mīkstajiem smēriem, vai ar klīsteriem. Oļegam uzliku pašās beigās tomēr klīsteri. Sākumā bija labi, sniegputenis faktiski sākās līdz ar pašu startu un vēlāk ar vien vairāk, turklāt vēlāk palika arī aukstāks un sāka raut klāt.”

Mēs palūdzām par sacensībām savus komentārus uzrakstīt arī pašiem sportistiem.

Intars Spalviņš:
„Nu turējos jau... bet neko labi nav, gribējās labāk!Nu bija tā, ka treneru smērētās slēpes īsti neslīdēja un izlēmu braukt ar tām, kuras smērēja firmas „Start” pārstāvis...Tās slīdēja labi, bet sita atpakaļ... nezinu, lika man kādas 5 kārtas, bet, kā sita, tā sita. Beigās nospļāvos un braucu kā bija! Var teikt, ka solī nemaz nevarēju pabraukt! Vai nu stūmu vai skreju!!! Nepietika spēka pēdējiem 3 km..., pēdējā kalnā gandrīz saļimu... Laiks jau ari bija visai nelabvēlīgs, sūdīgāks nevarēja but! Špūri putināja ciet un visas trases garumā bija 1 špūre, un pats stulbākais bija tas, ka kā kāp no špūres ārā, tā štoppers un uz acīm! Otrajā apli visai bieži nācās kāpt ārā kad līderi nāca!!!Nu apmēram, īsos vārdos sakot!!!”

Valts Eiduks:
„Bija ļoti sarežģīti laika apstākļi – sniegputenis..., bija nepareiza laika prognoze pateikta!!! Kāpumi bija ļoti nopietni, augstuma starpība no 1530m līdz 1610 metriem!!! Mans draugs lietuvietis izstājās jau pēc 5km!! Sakarā ar slikto laiku un slēpju neveiksmīgu sagatavošanu!!! Pašam slīdēja ciešami un turēja arī labi, cik normāli tādā laikā ir iespējams!!! Arī pats jutos normāli!!! Garākais kāpums ap 500 līdz 600m, bet stāvs un grūtākais nobrauciens kā no slaloma kalna un kalna beigās ar pagriezienu!!!”

 
« atpakaļ
Gundars, 18.02.2006
Vīri, turamies! Būs jau labi.
Vēl gonkas priekšā.
Tie, kuri gribēs pateikt kaut ko riebīgu, lai arī godīgi stādās priekšā
sapeleejis gurkis, 18.02.2006
igauni un latviesi labaakie
88, 18.02.2006
nu, skat! Smīnējāt par Eiduka izredzēm,teicāt,ka nav jēgas vest uz olimpiādi,jo nebūs jau tāpat medaļu, bet,redz,ka puisis vislabāk no latviešiem nobraucis! Tā turpināt,veksmi!
opie, 19.02.2006
piedodiet man sajuka uzvardi,bet spalvinsh tapat ir lohs
x, 19.02.2006
tas tochna!:)
maris, 20.02.2006
sparninsh(25) pat bernam(19) eidukam nevar ielikt ko vinsh tur dara????
re, 20.02.2006
eiduks aksts...ne braucejs..
valts, 20.02.2006
nu tad nac un nobrauc labak LIELAIS veci RE:)kur tad tu esi ja juuties tad jmauceejs!!!kad vari te braukt virsuu ko???ja esi vecis ko sleepies!!??
opie, 20.02.2006
pidar re taisniba nepatik?? laikam no cesim?? jus jau tur viena liela gimene tapec jau tik debils esi
Gundars, 21.02.2006
Vīri, beidziet kašķēties! Labāk aizbrauciet uz Priekuļiem, un noskaidrojiet attiecības distancē. Manuprāt, tad Valtam būs taisnība.
Dinārs, 21.02.2006
He! Te taapat kaa kalnieshiem spechuku netruukst!!!
nodoklis, 22.02.2006
te dazi komenteetaaji dusmiigi par vinju godiigi maksaato nodoklu naudu,kuru sleepotaaji aizbraukusi uz Turiinu iztereejusi...
pedalis, 22.02.2006
opie,re-uzraksti ta savu vaardu un ta bruuc virsuu-juus ņuņņas tik aiz mugurs maakat runaat!!!toč pa zobiem ieliktu jums!
armando, 24.02.2006
liekat mieru mūsu slēpotājiem,nava viegli sasniegt to ko ir sasnieguši viņi,lai kā nebūtu vini ir stiprākie latvija.
cilveks, 24.02.2006
kas i ko es arii piekritu ka cesinieki ir gaili vini zin kaa uzdirst citam a pasi pa pedejaajam vietaam brauc!!hahaha cesinieki ir riktiigi meriii! nu ko jus cilveki vaitad taa nav?
aizkraukle, 24.02.2006
ta ko jus nematies vis ir ok!
pedalis, 25.02.2006
cesinieki gaili!!!tu gaili pa mutiiti laikam sen neesi dabujus!tu tieshaam esi nuņņa!sist taadus!!!!
no cesim, 25.02.2006
cesinieki NAV pedejaas vietaas cilvek!!Piekriitu pedaalim,un ko jus nodirshat tos sleepotaajus?Pameeginat labaakus rezultaatus sasniegt un tad atljaujaties burkshkeet!
Brīnums, 06.03.2006
O,visi te tādi mutes brūķētāji, ko var , rupji sakot, d.... !?!? Būtu labāk savējos atbalstījuši, nevis šitā te nepiektājīgi izrunājušies !!! Tieši tā, lai uztaisa vienu mačiņu Priekuļu tarsītē un tad jau redzēs, kurš te gudrākais ;)
Vārds:
E-pasts:
Komentārs:
 
  Lūdzu, ierakstiet attēlā redzamos 4 simbolus:
 
© 2005 Latvijas Slēpošanas savienība
tālr. 7387716
[email protected]
Sponsori
Atbalstītāji
Olimpiskais centrs Sigulda