www.norge.lv info@bridgemediagroup.com
Jaunumi
Slēpošanas savienība
Normatīvie akti
Kalendārs
Sporta klubi
Sporta skolas
Forums
Sludinājumi
Galerija
Saites
Reklāma
Arhīvs
Instruktori
Tautas galerija
Trases
E-pasts
Parole
Reģistrēties
 
Manuprāt latvieši Vankūverā nostartēja
labāk nekā bija domāts
varēja labāk
savu iespēju robežās
olimpiskais princips- labi, ka startēja
cits
     Rezultāti
Meklēt lapā
Reklāma
sportacentrs.com
DEAC
Top.LV
Šodien vārda dienu svin: Aldonis, Agija Piektdiena, 29. marts, plkst. 01:03
Arhīvs : Sezona 2005/2006
Noslēdzies Latvijas čempionāts kalnu slēpošanā
Noslēdzies Latvijas čempionāts kalnu slēpošanā

Ar noslēguma ceremoniju laukumā pie viesnīcas „Simader” pagājušo piektdien 30. martā noslēdzās Latvijas čempionāts kalnu slēpošanā, kas notika no 27. līdz 30. martam Badgašteinā, Austrijā. Trijās dienās Badgašteinas kalnā Graukogel tika sadalīti astoņi medaļu komplekti - supergigantā, gigantslalomā, slalomā un kombinācijā, vīriešiem, sievietēm, junioriem un juniorēm. Graukogel kalns ir 2492 m augsts un tajā 1958. gadā ir noticis arī Pasaules čempionāts kalnu slēpošanā, kā arī vairākas Pasaules kausa posma sacensības.

Lai arī aktīvā slēpošanas sezona Badgašteinas kūrortā bija tikko kā beigusies, sniega apstākļi bija labi un kādi augstāki spēki laiku priekš mums bija sagādājuši vienkārši brīnišķīgu, jo kā runāja, brīžiem vienīgā vieta visā Austrijā kur varēja slēpot, bija tieši Graukogel kalns.

Šā gada Latvijas čempionāta kopā piedalījās 78 dalībnieki (52 vīrieši, 26 sievietes), pavisam no 8 sporta klubiem, kā arī pārstāvot divas sporta skolas.

Kopā ar noslēguma pasākumu notika slaloma un kombinācijas apbalvošana.

Par visu čempionātu elites grupās visvairāk medaļu izcīnīja Ivars Ciaguns - četras un visas zelta, trīs medaļas ieguva Iveta Benhena (2 zelta, 1 bronzas) un Evija Benhena (2 sudraba, 1 bronzas), divas Liene Fimbauere (1 zelta, 1 sudraba), Lelde Gasūna (1 zelta, 1 bronzas), Renārs Doršs (2 sudraba) un Kaspars Daugulis (2 bronzas), bet pa vienai Jurģis Grigorjevs, Roberts Rode, Zane Fimbauere (visi sudraba), Kristaps Kleinšmits, Dainis Krauja un Ieva Putāne (visiem pa bronzai).

Junioru grupā visvairāk medaļas, trīs - Ivetai Benhenai (2 zelta, 1 bronzas), Jurģim Grigorjevam (1 zelta, 2 bronzas), Kasparam Daugulim (1 zelta, 1 sudraba, 1 bronzas) un Evijai Benhenai (2 sudraba, 1 bronzas), pa divām Robertam Rodem (2 zelta), Lienei Fimbauerei (1 zelta, 1 sudraba), Leldei Gasūnai (1 zelta, 1 bronzas), Normundam Ermansonam (2 sudraba) un pa vienai Zanei Fimbauerei, Kristapam Kleinšmitam (abiem sudraba), Ievai Putānei un Eināram Lansmanim (abiem pa bronzai).

Visiem godalgoto vietu ieguvējiem viesnīca „Simader” Ginta Puķīša personā pasniedza vērtīgas balvas - dāvanu kartes veikalā „Alpi Sport” un iespēju bez maksas vienu nedēļu atpūsties viesnīcā „Simader”.

Sacensības organizēja LSS sadarbībā ar Badgašteinas sporta klubu „Skiclub Bad Gastein” ar tā vadītāju Franz Weiss priekšgalā. Lielu palīdzību čempionāta norisē sniedza arī brīvprātīgie palīgi no vecāku, treneru, līdzjutēju un arī pašu sportistu puses kā Aldonis Briška, Pēteris Pildagovičs, Raimonds Eglīte, Gints Zelčs, Dzintars Melvers, Pauls Stēga, Andis Skrastiņš, Jānis Ciaguns, Andris Krauja, Dainis Krauja, Roberts Rode un Renārs Doršs. Latvijas Slēpošanas savienība vēlējās pateikties šiem cilvēkiem par palīdzību un noslēguma pasākumā viņi saņēma viesnīcas „Simader” piemiņas dāvanas.

Apkopojot visas čempionāta dienas un arī treniņbraucienu dienu 27. martā, tika izveidotas dažādas nominācijas un tās bija:

1. Labākais lidojums ar salto - Dzintars Melvers, kurš treniņbraucienu dienā izpildīja gandrīz Hermana Maijera cienīgu lidojumu. Turpmāk šī tramplīna vieta, kur, starp citu, pēdējā dienā tika dots starts slalomam, dalībnieku starpā tika saukta par Dzintara startu.

2. Misters DNF - Dāvis Poška, kuram tikt līdz finišam tā arī neizdevās nevienā no sacensību dienām.

3. Briljanta kāja - Jānis Eglīte, kurš faktiski visas sacensību dienas bija spiests nostaigāt ar ieģipsētu kāju. Mazliet skarba nominācija, bet atzīmēt vēlējāmies.

4. Fanu Guru - Jeļena Brokāne, kura kā daudzi atzina, visvairāk un par visiem fanoja ne tikai šī čempionāta laikā vien.

5. Neveiksminieks Nr.1 - Dainis Krauja, kurš vienīgais laikam bija vēl tik tuvu čempiona titulam, bet nācās izkrist no trases.
   Neveiksminieks Nr.2 - Renārs Doršs, kurš GS disciplīnā aizķērās jau aiz pirmā mieta un pirms slaloma sacensībām, iepazīstoties ar trasi, paspēja salauzt gan kājsargu, gan nūju...

Visām nominācijām tika pasniegta attiecīga medaļa ar nomināciju un viesnīca „Simader” to papildināja ar viesnīcas bārā izmantojamām dāvanu kartēm.

Nobeigumā LSS Prezidents Vairis Brīze godināja arī klubu trenerus/pārstāvjus:
Vidzemes Jauniešu Atbalsta Klubs – Andreju Rodi,
Pantera – Sandru Melderi,
Rīgas Favorīts – Vitu Ciesnieci,
Kore – Jāni Kordi,
Ziemeļpols – Guntu Gasūnu,
Merkurs – Raimondu Eglīti,
Jāni Ciagunu,
Augstiene – Eduardu Jankovski,
aicinot tos priekšā un pasniedzot katram pa šampanieša pudelei, kuras treneri kopīgi ar noslēguma salūtu arī nevilcinājās atkorķēt un kopīgi ar visiem nosvinēja veiksmīgi aizvadīto Latvijas čempionātu.

Latvijas Slēpošanas savienība pateicas visiem sportistiem, treneriem, pārstāvjiem, vecākiem un līdzjutējiem, kas bija ar mums Austrijā, sporta klubam „Skiclub Bag Gastein” un īpašs paldies mūsu atbalstītājiem, viesnīcai „Simader” un Gintam Puķītim personīgi.

Uz tikšanos nākamā gada Latvijas čempionātā!

P.S. ! Kā ir solījis mūsu fotogrāfs Jānis, tad bildes no Latvijas čempionāta galerijā tiks ievietotas sākot no šodienas. Pagaidām jūsu apskatei nedaudz bildes, ko mums izdevās savākt citur.

 
« atpakaļ
acīgā, 06.04.2006
Hmmm... Jānim Ciagunam tas būs pārsteigums, kad uzzinās, ka izcīnījis četrus zeltus! :)))
Un kā tad IVARAM gāja?
LSS, 06.04.2006
:) paldies par acīgumu
Vārds:
E-pasts:
Komentārs:
 
  Lūdzu, ierakstiet attēlā redzamos 4 simbolus:
 
© 2005 Latvijas Slēpošanas savienība
tālr. 7387716
[email protected]
Sponsori
Atbalstītāji
Olimpiskais centrs Sigulda