www.norge.lv info@bridgemediagroup.com
Jaunumi
Slēpošanas savienība
Normatīvie akti
Kalendārs
Sporta klubi
Sporta skolas
Forums
Sludinājumi
Galerija
Saites
Reklāma
Arhīvs
Instruktori
Tautas galerija
Trases
E-pasts
Parole
Reģistrēties
 
Manuprāt latvieši Vankūverā nostartēja
labāk nekā bija domāts
varēja labāk
savu iespēju robežās
olimpiskais princips- labi, ka startēja
cits
     Rezultāti
Meklēt lapā
Reklāma
sportacentrs.com
DEAC
Top.LV
Šodien vārda dienu svin: Ilga Svētdiena, 8. septembris, plkst. 05:53
Arhīvs : Sezona 2005/2006
Latvijas Kauss jauniešiem
Latvijas Kauss jauniešiem

Ir noslēdzies Latvijas Kauss jauniešiem kalnu slēpošanā, kas notika piektdien un sestdien Siguldā Pilsētas trasē. 14.01. sacensību milzu slalomā tiešais rīkotājs bija Specializētā kalnu slēpošanas skola, bet 15.01. sacensības slalomā rīkoja SK KORE. Kā jau minējām sacensībās piedalījās ari mūsu kaimiņu valstu -Lietuvas un Igaunijas sportisti, kuru dalībnieki startēja visās vecumu grupas, līdz ar to varētu teikt, ka šo Latvijas Kausu varētu uzskatīt par pirmajām gandrīz starptautiskajām sacensībām kalnu slēpošanā Latvijā:). Pirmajā sacensību dienā sakarā ar ne tik labajiem laika apstākļiem - slapjā sniega dēļ, draudēja atcelties otrais brauciens milzu slalomā, bet ar tiesnešu un treneru koleģiālu lēmumu tika nolemts startu pavisam neacelt, bet ļaut startēt pirmajiem 10, kuri pirmajā braucienā bija ieguvuši pirmos desmit labākos rezultātus. Otrajā sacensību dienā laiciņš bija labāks, mazliet piesala, līdz ar to visi dalībnieki izbrauca abus braucienus.

Jāatzīst, ka mūsu jaunie "kalnieši" bija jūtami pārāki par igauņu un lietuvieši kalnu slēpotājiem, taču ar pārākumu vien šajā sportā nepietiek, ko pierādīja sacensības slalomā, kur 6 mūsu labākās kalnu slēpotājas izstājās un godpilno trešo vietu izcīnīja 11 gadus vecā Karolinna Vahenomm no Igaunijas. Viens no izstāšanās iemesliem bija ļoti sarežģītā, bet labā trase, kas noteikti veicināja sportisko gaisotni un radīja intrigu. Paldies par to SK Kore kolektīvam!:) "Šī trase bija jābrauc ne tikai ar kājām un rokām, bet arī ar galvu" - tā atzina viens no šo sacensību dalībnieces vecākiem - Guntis Čivčs. Viņš arī  norādīja, ka pirmajā sacensību dienā, kuru organizēja Specializētā kalnu slēpošanas skola, nebija padomāts par atbilstošu neatliekamās palīdzības sniegšanu nepieciešamības gadījumā, jo kalnu slēpošana ir sporta veids, kurā ātrās palīdzības mašīnai viennozīmīgi būtu jāatrodas sacensību norises vietā. 
Jāsaka, ka mūsu kaimiņi bija patīkami pārsteigti par labo sacensību organizatorisko pusi un šķiet, ka viņiem ir patikušas LSS sarūpētās piemiņas cepurītes, jo arī nākamajā dienā manījām tās galvā ne vairs sportistiem, bet viņu vecākiem un līdzjutējiem:) Esam saņēmusi atzinību no mūsu ciemiņiem un vēlēšanos arī turpmāk piedalīties mūsu mačos, kā arī mūsu sportisti ir laipni aicināti doties arī uz Igaunijā un Lietuvā organizētajām sacensībām.
Liels paldies jāsaka arī SK Rīgas Favorīts pārstāvjiem un šī kluba bērnu uzņēmīgajiem un atsaucīgajiem vecākiem, kuri pirmajā sacensību dienā bija manāmi visur- pie starta, pie finiša, velkot nost starta numurus un kārtojot visus rindā:)!!! Paldies Jums!!        

Šeit var apskatīt rezultātus.. un ir arī dažas bildītes, bet pārējās foto no sacensībām būs pieejami galerijā rīt vai parīt. Gaidām Jūsu komentārus par šo sacensību organizatorisko pusi, ko vajadzētu uzlabot, pamainīt utt., kā arī priecāsimies par jebkuru Jūsu viedokli vai ieteikumu.

  

 
« atpakaļ
Jana, 17.01.2006
Slaloma trase tiešām bija ļoti grūta, bet arī interesanta! Žēl sportistu, kuri to neveica, bet skatītājiem bija iespēja vērot īstu realitātes šovu ar visu līdzi dzīvošanu un kopīgu neveiksmju nopūtu izdvešanu. Tāds ir slaloms! Paldies sacensību rīkotājiem!
Vārds:
E-pasts:
Komentārs:
 
  Lūdzu, ierakstiet attēlā redzamos 4 simbolus:
 
© 2005 Latvijas Slēpošanas savienība
tālr. 7387716
[email protected]
Sponsori
Atbalstītāji
Olimpiskais centrs Sigulda