www.norge.lv info@bridgemediagroup.com
Jaunumi
Slēpošanas savienība
Normatīvie akti
Kalendārs
Sporta klubi
Sporta skolas
Forums
Sludinājumi
Galerija
Saites
Reklāma
Arhīvs
Instruktori
Tautas galerija
Trases
E-pasts
Parole
Reģistrēties
 
Manuprāt latvieši Vankūverā nostartēja
labāk nekā bija domāts
varēja labāk
savu iespēju robežās
olimpiskais princips- labi, ka startēja
cits
     Rezultāti
Meklēt lapā
Reklāma
sportacentrs.com
DEAC
Top.LV
Šodien vārda dienu svin: Alīna, Sandris, Rūsiņš Piektdiena, 26. aprīlis, plkst. 11:21
Arhīvs : Sezona 2006/2007
FIS TD Seminārs Viru
FIS TD Seminārs Viru

Pagājušās nedēļas nogalē, no piektdienas līdz svētdienai, Igaunijas dienvidu pilsētā Viru notika FIS tehnisko delegātu (TD) seminārs distanču slēpošanā.
Pavisam 45 tehniskie delegāti vai to kandidāti no Norvēģijas, Zviedrijas, Somijas, Igaunijas, Latvijas un Turcijas apmeklēja savu reģionālo semināru Igaunijas dienvidos, kas risinājās Karela Puutsepa (Zviedrija) vadībā.
No Latvijas šajā seminārā piedalījās 7 dalībnieki:

Mārtiņš Niklass, Ieva Eglīte un Māris Blūms no Cēsīm, Jānis Lazdāns un Sannija Ancāne no Siguldas, un Jurģis Grants un Inārs Kušķis no Rīgas.

Semināra programmā bija iekļautas tādas diskusijas, kā TD loma, FIS punkti, sprinta un iedzīšanas sacensības, un noteikumi un prasības tieši sacensībās un saistībā ap tām. Grupai bija arī praktiskās nodarbības, kas iekļāva ieteikumus stadiona iekārtošanas uzlabošanai dažādu sacensību formātiem Haanjas stadionā, vienā no šīs sezonas FIS Skandināvijas kausa posma sacensību vietām. Kā sociāla aktivitāte semināra dalībniekiem tika piedāvāts Igaunijas augstākā punkta, Suur Munamägi (Olu kalns), 318m virs jūras līmeņa, apmeklējums.

Izmaksas, kas saistītas ar semināra rīkošanu, materiāliem un lektoriem sedza FIS, bet transporta un dzīvošanas izdevumus, kas semināra apmeklētājiem bija uz izdevīgākiem noteikumiem, sedza slēpošanas centri vai sporta klubi, kurus pārstāvēja dalībnieki.
LSS pateicas un priecājas, ka slēpošanas klubi un centri izrāda iniciatīvu un atbalstu sava personāla izglītošanā.

Īpaši svarīgi, ka seminārs deva iespēju tehniskajiem delegātiem gūt ieskatu FIS veidos un metodēs, kā vadīt distanču slēpošanas pasākumu.

Semināra nobeigumā interesentiem un zinošākajiem dalībniekiem bija arī iespēja nokārtot FIS TD pārbaudījumu, ko arī veiksmīgi paveica Mārtiņš Niklass no Cēsīm. Apsveicam Mārtiņu ar pievienošanos FIS distanču slēpošanas TD pulkam!

Distanču slēpošanas izglītošanas programma mūsu reģionā turpināsies ar garo distanču (maratonu) TD semināru Tartu (Igaunija) šīs nedēļas nogalē, kam vēl pēc nedēļas sekos Austrumeiropas TD seminārs Zakopanē (Polija).


Semināra dalībnieki

 
« atpakaļ
Šim rakstam nav neviena komentāra!
Vārds:
E-pasts:
Komentārs:
 
  Lūdzu, ierakstiet attēlā redzamos 4 simbolus:
 
© 2005 Latvijas Slēpošanas savienība
tālr. 7387716
[email protected]
Sponsori
Atbalstītāji
Olimpiskais centrs Sigulda